Jegyvásárlás

Honlapunkon csak a Nemzeti Filharmonikusok saját szervezésű koncertjeire vásárolhat jegyeket, így ezen az oldalon a saját koncertek listáját találja időrendi sorrendben, a legfontosabb információkkal. Köszönjük, hogy meglátogatta honlapunkat, találkozzunk koncertjeinken!

Program


Kocsis Zoltán bérlet 4. - vezényel: Hamar Zsolt
-20%

Kocsis Zoltán bérlet 4. - vezényel: Hamar Zsolt

Sergey Rachmaninov utolsó kompozíciója csendül fel a koncert második részében: a ritkán hallható Szimfonikus táncok a zeneszerző kései stílusának összefoglalása, groteszk karakterekkel, szlávosan érzelmes dallamokkal és fantasztikus zenekari színekkel, de az Ormándy Jenőnek ajánlott műbe a zeneszerző szülőhazája iránt érzett nosztalgiáját is beleírta.  több

Aktuális előadásokA zenekar egykori főzeneigazgatója, Kocsis Zoltán nemcsak Rachmaninov népszerűsítéséért, hanem a zenekari repertoár gazdagításáért is sokat tett, elsősorban átirataival, hangszereléseivel – ezek közül hangzik el egy a koncert nyitószámaként. A Couperin sírja című, eredetileg zongorára született műben Ravel nem is annyira a nagy francia barokk komponistának, hanem az első világháborúban elhunyt bajtársainak állít emléket. Mint Kocsis Zoltán egy interjúban elmondta, a Bolero alkotója által meghangszereletlen két tételt azért írta át zenekarra, mert csonkának érezte a művet annak négytételes zenekari változatában. „Csak a Toccata lehet igazán méltó befejezése ennek – az egyik legjelentősebb francia komponistára talán legjellemzőbb – ciklusnak.” A zenekar korábbi első állandó karmestere, jelenlegi zeneigazgatója, Hamar Zsolt időről időre zeneszerzőként is megnyilvánul; a Petőfi-dalok első változatát 1994-ben komponálta énekhangra és zongorára, a Felhők című sorozat költeményeire, a zenekari változat 2009-ben készült el, központi hangulatát az első dal, A bánat? egy nagy óceán kezdetű vers határozza meg.

Hamar Zsolt karmester

Ravel: Couperin sírja
Hamar Zsolt: Három dal Petőfi Sándor verseire
Rachmaninov: Szimfonikus táncok

Bakonyi Marcell bariton

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Ajánló


Don Pasquale, a vagyonos, bogaras, idős agglegény türelmetlenül járkál fel s alá: háziorvosát,…

Világhírű kanadai karmester vezényli a Nemzeti Filharmonikusokat: Keri-Lynn Wilson a Szlovén Filharmonikusok egykori…

Fiatal orosz zongoraművészt köszönthetünk a pódiumon: Polina Charnetckaia a híres moszkvai Gnyeszin Akadémián,…