Jegyvásárlás

Honlapunkon csak a Nemzeti Filharmonikusok saját szervezésű koncertjeire vásárolhat jegyeket, így ezen az oldalon a saját koncertek listáját találja időrendi sorrendben, a legfontosabb információkkal. A közreműködők és a műsor változtatásának jogát fenntartjuk! Köszönjük, hogy meglátogatta honlapunkat, találkozzunk koncertjeinken!

Program


Aktuális előadásokKNUT NYSTEDTO crux

EGIL HOVLAND  Angus Dei – fagottverseny kórussal

VELJO TORMIS  Raua needmine (A vas elátkozása – sámándobbal és énekszóval)

Horváth Andrea fagott

Weisz Nándor  dob

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Kocsis-Holper Zoltán  karmester

Somos Csabakarmesterek

Északi kórusmuzsika szól a Nemzeti Énekkar előadásában három olyan szerzőtől, akik elsősorbana cappellaműveikkel gazdagították a 20-21. századi zene irodalmát. A norvég Knut Nystedt kilencvenkilenc éves korában hunyt el 2014-ben, főleg vallásos témájú műveit világszerte műsorukon tartják énekkarok, ahogyan itt hallható, a kereszthez mint keresztény szimbólumhoz címzett ódát is. Egil Hovland szintén a norvég nemzeti kórushagyomány folytatója volt, ő 2013-ban hunyt el, nyolcvannyolc évesen, és ahogyan Nystedt, ő is az amerikai Aaron Coplandnél tanult fiatal korában, szintén rengeteg művet komponált; az Agnus Dei különlegessége, hogy fagott szólót is írt hozzá a szerző. A harmadik komponista Észtország nemzeti zeneszerzőjeként írta be nevét a zenetörténet nagykönyvébe, ő 2017-ben hunyt el, nyolcvanhat éves korában; több mint félezer a cappella művének stílusát és témaválasztását meghatározta az északi folklór – ilyen az 1991-ben befejezett, a Kalevala egy részletére írt opus is, amely abban egyedi, hogy az ősi sámándobot hívja a kórus kísérőhangszeréül. Az izgalmas alkotásokat a Nemzeti Énekkar vezető karnagya, illetve karnagyhelyettese vezényli, a közreműködő művészek a Nemzeti Filharmonikusok kiváló muzsikusai, az est házigazdája pedig a magyar közönség körében jól ismert, a zenei ismeretterjesztés terén kimagasló érdemeket szerzett zenetörténész, Batta András lesz.

Ajánló


Milyen zenét írt volna Mozart, ha megéri az idős kort, és nem harmincöt…

Világhírű francia-kanadai zongoristát köszönthetünk a pódiumon: Louis Lortie karrierje 1984-ben indult, amikor megnyerte…

A Nemzeti Filharmonikusok kamarazenei hangversenye a Zenekar próbatermében, házigazda Batta András