Jegyek és bérletek

Program


Ferencsik-bérlet 1. Nagy zeneszerzők koncertje - vezényel: Fabrice Bollon

Ferencsik-bérlet 1. Nagy zeneszerzők koncertje - vezényel: Fabrice Bollon

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 11. csütörtök, 19:30

BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15
ZEMLINSKY: A sellő – szimfonikus költemény

Simon Trpceski – zongora
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Fabrice Bollon

Nagy zeneszerzők koncertje

A romantikus műsort Fabrice Bollon francia karmester  vezényli, a szólista pedig Simon Trpceski (1979) macedón zongoraművész lesz. Mindketten a nemzetközi koncertélet ismert és kedvelt szereplői, jelentős lemezkiadók foglalkoztatott művészei. Viszont Alexander von Zemlinsky (1871–1942) osztrák karmester-zeneszerzőről ugyanezt nem lehetne elmondani, mert életútját nem kísérte sikerszéria. Hiába írt későromantikus muzsikát csodaszép dallamokkal, már életében a zenetörténet margójára került. Nem segített neki (vagy talán éppen rontott?), amit egykori tanítványa, Arnold Schönberg mondott róla: „Mindig is hittem benne, hogy nagy zeneszerző”. Nem származott előnye abból sem, hogy a Gustav Mahler körül csoportosult bécsi muzsikusok közé tartozott, de még az sem, hogy jelentős operakarmester volt: pedig ő irányította 1900-ban a Salome és a Tosca sikeres bécsi bemutatóját. A sellő (Die Seejungfrau) c. szimfonikus költeménye Andersen dán mesemondó „A kis hableány” c. történetén alapul. Őszintén reméljük, hogy a Nemzeti Filharmonikusok előadása után sokan fognak majd egy tiszteletteljes főhajtással gondolni a méltatlanul elfeledett szerzőre.

 

 

 

 




Ajánlatunk


Izgalmas műsorral várja a közönséget a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és vendége, a hegedűművészként és karmesterként egyaránt pódiumra lépő francia muzsikus, Julien Chauvin.

WOLFGANG AMADEUS MOZART: G-dúr szimfónia, K. 318 JOHANN NEPOMUK HUMMEL: a-moll zongoraverseny, op. 85 *** JOSEPH HAYDN: 39. (g-moll) szimfónia, Hob. I:39

JOHANNES BRAHMS: Változatok egy Haydn-témára, op. 56 RICHARD STRAUSS: d-moll burleszk zongorára és zenekarra *** HECTOR BERLIOZ: Rómeó és Júlia, op. 17 – zenekari részletek (Szerelmi jelenet, Mab királynő-scherzo, A magányos Rómeó, Báli jelenet)

Ajánló


akár -30%
MACMILLAN: KARÁCSONYI ORATÓRIUM Jegyvásárlás

A Nemzeti Filharmonikusok karácsonyi hangversenye

akár -30%
TITANIC Lukács/2 Jegyvásárlás

Vajda János (1949) 2000-ben komponálta Titanic című szimfonikus költeményét a Danubia Szimfonikus Zenekar felkérésének eleget téve.

akár -30%
DOHNÁNYI, BARTÓK, BEETHOVEN - JEAN-EFFLAM BAVOUZET Kocsis/3 Jegyvásárlás

A magyar XX. század és a bécsi klasszika között osztja meg hangversenyének műsorát a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Kocsis bérlet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!