Jegyek és bérletek

Program


Aktuális előadások


Jegyvásárlás
akár -30%

Dvořák, Bruckner, Janáček – a 19. század és a századforduló alkotói. Egy hazaszeretettől áthatott szimfonikus darab és két egyházi opus. A koncert lehetőséget ad arra, hogy a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Nemzeti Énekkarral együtt lépjen fel, a karmester, Kovács János nemcsak minden műfajban otthonos, de a vokális zenének hatalmas  operai tapasztalata révén  különösen értő tolmácsa. A jeles hazai szólistákhoz kiváló fiatal ukrán basszus csatlakozik.

Josef Kajetán Tyl cseh drámaíró, a cseh himnusz szerzője: róla szól František Ferdinand Šamberk drámája. Dvořák ehhez írt kísérőzenét 1881/82-ben – ennek része a Hazám-nyitány. A Wagner-követő Anton Bruckner szimfóniaszerző volt, de liturgikus műveket is komponált: ezek legsikeresebbje a Te Deum (1885). Janáček különleges hangzású és harmóniavilágú Glagolita (ószláv) miséjét (1926) a pánszláv eszme apoteózisának tekintik.

Pasztircsák Polina, Schöck Atala és Fekete Attila olyan élvonalbeli – idehaza és külföldön egyaránt jelentős elismerést arató – énekesek, akik operai sikereik mellett a koncertpódiumon is gyakran megjelennek. Az 1992-ben született Volodymyr Tyshkov az ukrajnai Csajkovszkij Nemzeti Zeneakadémia neveltje, a 2016-os trevisói Toti dal Monte Nemzetközi Énekverseny győztese, az Ukrán Nemzeti Opera szólistája. 2021-ben a IV. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyen a Nemzeti Filharmonikusok különdíját kapta.

Kovács János (1951) az egyik legtöbbet foglalkoztatott magyar karmester. A budapesti Zeneakadémián Kórodi András növendéke volt. Régi és szoros szálak fűzik a Magyar Állami Operaházhoz és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarához. A Nemzeti Filharmonikusokkal való együttműködése is sok évtizede gyümölcsöző.

Antonín Dvořák: Hazám-nyitány, op. 62
Anton Bruckner: Te Deum

***
Leoš Janáček: Glagolita mise

Pasztircsák Polina szoprán
Schöck Atala alt
Fekete Attila tenor
Volodymyr Tyshkov basszus 

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Kovács János

 

Ajánló


akár -30%
PRÓBATERMI VENDÉGSÉG Kamarazenei bérlet 3. Jegyvásárlás

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar művészeinek kamarakoncertje

akár -30%
HANGULATOK ITÁLIÁBÓL Kobayashi bérlet 2. Jegyvásárlás

Ezen az estén majdnem minden és mindenki olasz.

akár -30%
PRÓBATERMI VENDÉGSÉG Kamarazenei bérlet 4. Jegyvásárlás

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar művészeinek kamarakoncertje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!